top of page
Aybüke AKTÜRK

Uzayın Derinliklerinde

Yazar: Aybüke Aktürk (12 Yaşında)

Editör: Yusuf Ziya Demir (11 Yaşında)

 


​O gün Cute Pink’in alarmı çalmaya çoktan hazırdı. Adeta bezini kirletmeye hazır bir bebek gibi… Eee, sanırım bu biraz saçma bir benzetme oldu. Neyse, alarmın çalmasıyla beraber 10 dakikikaya hazırdı Cute Pink. Tam yerinden kalkacaktı ki kapının çaldığını duydu. Kapıyı açtığında karşısında Enis Destan vardı. Ona heyacanla dedi:

- Willx bizi patlamalar parkına götürecek!

- İnanamıyorum, Gerçekten mi?

Buna çok şaşırmıştı, hemen konuşma odasına geçtiler. Konuşma ne kadar hızlı biterse o kadar çabuk gidebilirlerdi. Zaten Willx de konuşmayı çok uzatmadı ve hemen jete koşmaya başladılar. Oraya ulaştıklarında düşündüklerinden daha güzel bir yerde olduklarının farkına vardılar. Enis Destan ve Cute Pink Sinik trenine binmek için yalvardılar. Willx zor da olsa kabul etti. Son gaz pedalına basıp eğlenirken tren bir anda tepede asılı kaldı. Willx:

- Ah, bir sorun çıkacağı zaten belliydi!

Diye bağırırken şişman olmalarına rağmen çok hızlı koşabilen virüslerin vagona doğru yaklaştığını fark etti. O sırada Enis Destan ve Cute Pink vogunun güvenlik korumasından kurtulamıyordu. Willx seslendi:

- Siz Cute Pink ve Enis’i kurtarın, virüslerle ben ilgilenirim!


Lily ile Milo vagona doğru uçmaya başladılar. Ama olmuyordu, vagonu açamıyorlardı ve virüsler çok yaklaşmıştı! Bir anda Willx’in hedefi ıskalamasıyla virüsler zaman kazanıp vagonu patlattılar. Willx onlara baktı, kaybolmuşlardı! Evet, onları acilen bulmalıydı. Willx onları ararken onlar, baygın bir hâlde etrafta mor ve yeşil kristaller olan bir mağarada yatıyorlardı. Cute Pink uyandı. Ama o da ne! Tam yüzünün üstünde Enis Destan’ın ayağı vardı! Cute Pink bağırdı:

- Ah, ayağını yüzümden çek!

- Ah!


“Hey, neler oluyor?” diye uyandılar. Bu gürültüye uyanmamak imkânsızdı. Milo etrafa bakmaya başladı. O sırada Cute Pink güzel bir kristal gördü ve ona dokunmak istedi.

- Cızz!

- Hahah!

O sırada Lily bir geçiş buldu ve Cute Pink’in açtığı büyü ışığıyla ilerlemeye başladılar. Yolun sonunda karşılarına kocaman bir kristal çıktı. Ve Cute Pink’in büyü ışığı durdu. Enis Destan, kendine sıra geldiği için sevinirken gücünün çalışmadığını fark etti. Bu sefer gülen Cute Pink’ti. Sonra gücünü yeniden kullanmaya çalıştı ama kullanamayınca bu işte bir terslik olduğunu sezdi. Diğerlerine de güçlerini kullanmalarını denemesini istedi. Denediler. Olmadı. Cute Pink hiç şaşırmamıştı. Burada hiçbirinin güçleri çalışmıyordu. Oturup düşünürken Cute Pink’in aklına bir fikir geldi “Kristali yumruklayarak kıralım,” dedi. Diğerleri normalde böyle bir şeyi asla kabul etmezlerdi ama o kadar çaresizlerdi ki denemek zorunda kaldılar. Kristali çatlayana kadar yumrukladılar. O sırada tavandan tozlar dökülmeye başladı. Enis Destan bağırdı: 

- Mağara yıkılacak kaçmalıyız! Hem de hemen! 

​Hepsi uçamadığı için koşarak kaçmaya çalıştılar. Ama tozlar gittikçe artıyordu, Cute Pink geride kaldı. “Beni bırakın, siz gidin!” demesini hiç umursamadan son saniyelerde Enis, kıl payı onu çekip çıkardı. Cute Pink dışarıda bir kayaya oturdu ve çok derin şeyler düşünmeye başladı. Enis Destan:

- Cute Pink, nereye bakıyorsun?

- Hiç, öylesine dalmışım. Güçlerimiz geri dönmüş mü?

- Evet, güçlerim çalışıyor!

O sırada Milo bağırdı:

- Willx geliyor!

Lily bir geçiş buldu ve Cute Pink’in büyü ışığıyla ilerlemeye başladılar. Yolun sonunda karşılarına kocaman bir kristal çıktı.

 Enis destan kendine sıra geldiği için sevinirken, gücününçalışmadığını fark etti bu sefer gülen Cute Pink’ti. Amaburada hiçbirinin güçleri çalışmıyordu. Oturup kara kara düşünürken Cute Pink’in aklına bir fikir gelir ve kristali yumruklayarak kırarlar. Cute pink geçmeye başlar ama enis destan bir anda bağırır.

- Mağara yıkılacak, kaçmalıyız! Hem de hemen!

Hepsi uçarak yukarı çıkarlar -son anda- Cute pink dalmış şekilde bir yere bakıyordu:

- Nereye bakıyorsun?

- Hey, güçlerim çalışıyor!

O sırada Milo bağırır:

- Willx geliyor!

Hepsi çok sevinir ve bağırıp yerlerini belli ederler. Willx’e koşup “seni seviyoruz” demeye başlarlar. Willx önce onlara yaptıkları için kızar ama sonra:

- Tamam tamam. Bu yerden kurtulduğunuz için hepinize birer madalya!

- Gerçekten mi?

- Evet!

 

 

 

                                                                                                                             

Comments


bottom of page